Nasukani kruzer na mjestu Vidikovca: Pogledajte idejno rješenje

0

Na mjestu nekadašnjeg restorana Vidikovac na Trebeviću Sarajevo bi trebalo dobiti jedan od najljepših i najreprezentativnijih hotela.

Studio sarajevskog arhitekte Amira Vuka Zeca jučer je gradonačelniku Ivi Komšiću i njegovom zamjeniku Abdulahu Skaki, u prostorijama Gradske uprave prezentirao moguće idejno rješenje budućeg modernog hotela „Vidikovac“ na Trebeviću.

Više od 30 soba

– Kao rođeni Sarajlija, te iz ljubavi i želje da se projektira objekat koji će po svim standardima biti kompatabilan ambijentu, odlučio sam uraditi idejno rješenje kao poklon Gradu Sarajevu – istaknuo je Vuk.

Arhitekta je idejno rješenje ovoga objekta osmislio kao troetažni nasukani „kruzer“ u zelenilu. Činit će ga hotel sa više od 30 soba, restoran, kafe slastičarna, suvenirnica, spa-centar, kongresna dvorana, garaža i drugi prateći sadržaji.

kruzer-1

– Ovaj ‚kruzer“ koji se nasukao na vidikovcu nudit će, kao i svaki, glavne atrakcije na krovu sa zavodljivim pogledom, a nivo niže bit će selektovana ponuda, da bi kabine za spavanje bile nivo niže, a najniže potpalublje za tehničku potporu ovog kompleksa – kazao je Zec.

Veliki broj posjeta

Ideja Vukovog projektiranog hotela se temelji na konceptu vidikovca.

– Za očekivati je veliki broj dnevnih posjetilaca, turističkih grupa-gostiju koji će se kratko zadržavati, uz panoramsko razgledanje, koji selfie, suvenir uz espresso i sendvič. Drugi nivo bit će za one koji će htjeti izvesti svoje goste na ručak i večeru, i pokazati im grad – objasnio je arhitekta.

Amir Vuk Zec je istaknuo da će krov biti djelimično ozelenjen i idealan za odmor, te da će se formirati drvena platforma koja će se moći koristiti kao ljetna pozornica, svakodnevna terasa ili vikend-pijaca.

vidikovac_trebevic1

 

Save

Save

Save

Save