Nastavlja se misterija Helezovih dronova, stigao demantij iz susjedne države

0

Niko osim Heleza nije čuo da se u našoj zemlji proizvode vojni dronovi

Ministarstvo odbrane Crne Gore demantovalo je izjavu Zukana Heleza, ministra odbrane Bosne i Hercegovine koju je dao tokom gostovanja na Face TV-u.

Helez je rekao da će se dronovi “koji se upravo proizvode u fabrikama u BiH” ispitivati na poligonu u Crnoj Gore i da u Crnoj Gori postoji poligon za to.

– Obavještavamo javnost da Planom bilateralne saradnje u oblasti odbrane između Crne Gore i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu, koji je u fazi finalnog usaglašavanja, nije predviđena ni jedna vrsta zajedničke obuke upravljanja bespilotnim letjelicama na teritoriji Crne Gore – naveli su iz crnogorskog ministarstva.

Svi oblici saradnje ministarstava odbrane dvije zemlje, kao što su opremanja, pripreme i realizacije bilateralnih sastanaka i drugih aktivnosti iz domena odbrane i upotrebe oružanih snaga između država, dogovaraju se i usklađuju kroz planove bilateralne saradnje, saopšteno je iz MO CG.

Inače, nedavno smo pisali da niko osim Heleza u cijeloj BiH nije čuo za to da se u našoj zemlji proizvode, ili da se priprema proizvodnja vojnih dronova.