Naselje “samo za bogate” niče uz najsiromašniji kvart u Sarajevu

0

Gradnja stambeno-poslovnog kondominijuma Park Residence u punom je jeku, izvještava BiznisInfo.ba.

Investitori tvrde da će projekt “potpuno promijeniti vizuelni identitet Sarajeva i započeti novu eru komfora u elitnom životnom prostoru”.

Park Residence čini pet kula sa apartmanima koji su toplim vezama direktno povezani sa garažama i svim ostalim sadržajima kondominijuma, smještenim u prizemlju i mezaninu, etažama koje čine postament stambenih kula.

Na video kanalu Aerial objavljeno je u kojoj su fazi trenutno radovi:

Park Residence pored udubnosti i privatnosti vlastitog luksuznog doma nudi i uživanje u raznovrsnim sadržajima, namjenjenim isključivo stanarima među kojima se ističu zatvoreni bazen, spa i fitness centar, zatvoreni multifunkcionalni prostor za sportske aktivnosti, te otvoreni teniski teren.

Pored rekreacije i wellness-a, u sklopu Park Residencea su i kino sala i konferencijska sala kao i dječije igraonice otvorenog i zatvorenog tipa.

Stanari također mogu uživati u sadržajima Gallery Shopping Malla lociranog u prizemlju kondominijuma i koji će odgovoriti na svakodnevne potrebe stanara – supermarket, apoteka, frizerski i kozmetički salon, restoran i sl.

Zanimljivo je da ovaj kompleks, najluksuzniji u BiH, niče tik uz jedno od najsiromašnijih naselja u Sarajevu – Goricu, gdje žive uglavnom pripadnici romske populacije. Ovaj dio grada će stoga odražavati sve kontraste Sarajeva.