Napravili su prvu bh. jahtu, sad imaju NOVI proizvod

0

Brodogradilište u Vitezu podsjeća na pravu košnicu gdje radnici firme “Derubis Yachts” u vlasništvu Denisa Kraljevića rade na izgradnji jahti koje će ploviti na Karipskim otocima.

U planiranom ritmu, naglašava Kraljević, uspjeli su urediti proizvodnu liniju i stvoriti preduvjete za serijsku proizvodnju jahti koje će krastiti popularne Karibe.

– Prvi brod iz nove serije modela “42 fly” po prvi put će biti izložen u Sarajevu, najverovatnije ispred zgrade Narodnog pozorišta, što će ujedno biti i svjetska premijera – otkriva Kraljević za Avaz.

No, to nije sve. Užurbano se radi i na seriji kalupa za proizvodnju “bord-kuća”, koje će se raditi u saradnji sa kompanijom “Green Energy Solution”.

– To je specifičan proizvod i jedini u svojoj klasi koji za bazu ima trup luksuznog katamarana. To je velika novost u svijetu kuća na vodi i mislim da smo na tragu da i u tom segmentu dižemo ljestvicu kvalitete i namećemo nove standarde – govori on.

Novi proizvod: Luksuzna kamp-kućica

Međutim, ni ovdje nije kraj. Da Kraljević ne miruje govori i novi proizvod njihove firme, koji se nadovezuje na seriju kuća i brodova koje već imaju u proizvodnji.

Radi se o luksuznoj i futuristički dizajniranoj kamp-kućici, koja svojim dizajnom mijenja sliku svega do sada viđenog u tom svijetu. Postavili smo ciljeve, evropsko tržište postoji. Krajem godine idemo na najveći svjetski sajam karavana u Diseldorfu, gdje ćemo kao predstavnici iz BiH imati svjetsku premijeru – najavljuje Kraljević.

Kada je riječ o novom poduhvatu – kamp kućici – od ponedjeljka kreću u potragu za adekvatnim prostorom u BiH gdje bi mogli postaviti ozbiljnu proizvođačku liniju.

– Ideja je iskoristiti postojeće umjesto izgradnje novih proizvodnih hala. I oko ovog proizvoda namjeravamo okupiti tim kooperantskih firmi koje će sudjelovati na stvaranju ovog proizvoda – otkriva Kraljević za Avaz.

POČETNA STRANICA