Namještaj iz BiH osvaja evropsko tržište

0

Na zajedničkom štandu BiH svoje izvozne kolekcije namještaja predstaviće kompanije “Boksit” iz Milića, “Lignakon” iz Teslića, “FEF eksport-import” iz Sarajeva, “Vudtajm” iz Ilijaša, “Bosnijen bič bord” iz Visokog, te dvije firme iz Gradačca – “Solidvud” i “H-M-M”.

“Njemačkim i evropskim kupcima ove firme će, između ostalog, predstaviti tapacirani namještaj, masivni hrastov namještaj, trpezarije, spavaće sobe, klub-stolove, komode, regale za dnevnu sobu, kancelarijske stolice i fotelje, kao i tapacirane i barske stolice, te fotelje”, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Na sastanku je razgovarano o idejnom rješenju izgleda paviljona BiH koji će obuhvatati površinu od 210 metara kvadratnih, selekciji izložbenih proizvoda koji kvalitetom, dizajnom i cijenom treba da zadovolje zahtjeve potencijalnih kupaca na ovom tržištu, te o drugim temama značajnim za uspješno predstavljanje namještaja iz BiH.

Nastup kompanija iz BiH finansijski će podržati Spoljnotrgovinska komora i Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Iz Komore podsjećaju da su, tokom proteklih šest godina izlaganja na ovom sajmu, podržali 46 kompanija iz BiH, a o značaju učešća na ovakvim manifestacijama najbolje govori podatak da je iz BiH prošle godine u svijet izvezen namještaj vrijedan oko 230,9 miliona evra, što je za 12,1 odsto više u odnosu na izvoz u 2014. godini. (Srna)