Nakon rekordne sezone Panonska jezera dobit će novu plažu

0

Grad Tuzla raspisao je javni poziv za proširenje plaže na Panonskim jezerima. Vrijednost radova iznosi 42.730 KM bez PDV-a, a javni poziv ostaje otvoren do 4. okotobra tekuće godine.

Prema riječima Maida Porobića, direktora Javnog komunalnog preduzeća “Pannonica”, planirana je rekonstrukcija i proširenje plaže na prvom, odnosno najvećem jezeru.

– Shvatili smo da na na prvom jezeru treba više plažnog prostora. Proširenje će se raditi na južnoj strani prvog jezera prema sojeničkom naselju. Prema projektu trebali bi dobiti plažu u bijelom kamenu sa kaskadnim elementima – navodi Porobić, piše Faktor

Uz proširenje plaže, dodaje on, planirano je i rekonstrukcija obližnjih sportskih igrališta, a na proljeće će biti rađeni i određeni zahvati na ugostiteljskim objektima u sklopu jezera.

Kaskadna plaža na više nivoa, bit će novina, jer tako nešto još uvijek ne postoji na slanim jezerima u Tuzli.

Pannonica je tokom protekle ljetne sezone ubilježila rekordan prihod od prodaje ulaznica i rada ugostiteljskih objekata.

– Imali smo 335 hiljada prodatih ulaznica, a pored toga još sedam hiljada sezonskih ulaznica. Tako da je broj posjeta ove sezone bio veći od 400.000. Vrijeme nas je poslužilo, jer smo u konačnici imali 65 sunčanih dana – navodi Porobić.

Uz povećanu cijenu ulaznica jasno je da će Pannonica ove godine ostvariti nikad bolji finansijski rezultat.