Najpoželjniji poslodavac: Radnicima 13. plata, svakom djetetu po 100 KM

0

Za kraj uspješne godine zaposlenike nagradili 13. platom i drugim pogodnostima

Njegovanje dobrog odnosa zaposlenika i poslodavca ključ je uspjeha dm drogerie markt, a stvaranje pozitivnog radnog okruženja i sigurnost koju kompanija nudi dodatni su benefiti.

Kako bi nastavili s dobrom praksom, dm će svim svojim zaposlenicima, pored isplate redovnih plata i regresa, isplatiti i 13. platu. U novogodišnjem duhu kompanija je svim zaposlenicima darovala i dm poklon kartice u vrijednosti od po 60 KM, a svako dijete uposlenika je dobilo po 100 KM.

„Predanim radom svaki dm zaposlenik doprinosi postizanju uspješnih rezultata koje bilježimo iz godine u godinu. Isplata 13. plate je sada već dio tradicije koju njegujemo godinama i predstavlja nagradu za cjelogodišnji rad, ali i motivaciju za daljnji rad. Također, svjesni posljedica koje inflacija i globalna ekonomska kretanja imaju na životni standard zaposlenika, dm drogerie markt BiH je u toku poslovne 2021/2022. godine, pored 13. plate, u dva navrata povećao platu u ukupnom iznosu od 18,5% te je isplatio jednokratnu novčanu pomoć na nivou cijele BiH“,  poručila je Emina Mušinović, voditeljica resora Ljudskih resursa te dodala kako kompanija posebnu pažnju poklanja svojim zaposlenicima, podržavajući njihov profesionalni i osobni razvoj kroz edukacije te potičući brigu o zdravlju redovnim sistematskim i stomatološkim pregledima.

Kompanija dm je u protekloj poslovnoj godini ostvarila promet u iznosu od 272.718.900 KM, što predstavlja rast od 20,16 %, a svoje uspjehe kroz društveno odgovorne projekte podijelila je i sa lokalnom zajednicom. S ciljem unapređenja kvaliteta života cjelokupne zajednice dm je, u ovoj godini, u različite kampanje uložio više od 163.000 KM.

Zahvaljujući pozitivnim praksama koje dm njeguje, ukupno osam, a od toga šest puta zaredom je proglašen Najpoželjnijim poslodavcem u Bosni i Hercegovini, što je potvrdio i upitnik za uposlenike u kojem je 90% ispitanika navelo da je ponosno jer radi u dm-u.