Najbolji poslovi sedmice: Traže se voditelj odjela, komercijalista, službenik za ranu naplatu…

0

Najbolja radna mjesta koja su trenutno u ponudi po odabiru stručnjaka sa specijaliziranog portala za traženje poslova

U saradnji sa portalom Boljiposao.com svake sedmice donosimo aktualne vijesti sa tržišta rada. One uključuju najbolja radna mjesta koja su trenutno u ponudi po odabiru stručnjaka sa specijaliziranog po za traženje poslova.

Spaskasse Bank BH –  Ako imate završen ekonomski fakultet i/ili neki drugi, posjedujete izraženo iskustvo u radu sa proizvodima za stanovništvo, iskustvo u upravljanju timom ljudi, ne volite raditi u zoni komfora predugo, analitični ste i posjedujete izražen osjećaj za potrebe klijenata, i želite da se bavite brojkama, kreativnim rješenjima i ljudima, uživajući u ostvarenjima Vašeg tima, mi vjerujemo da možete biti: VODITELJ ODJELA ZA RAZVOJ PROIZVODA u Sektoru za razvoj poslovanja sa stanovništvom i malim preduzećima Centrala Banke, Sarajevo. Pozicija Vam omogućava da: upravljate postojećim proizvodima za stanovništvo i razvijate nove proizvode za naše klijente, upravljate procesima koji definišu poslovanje i kontinuirano ih unapređujete, upravljate ljudima u svom timu, radnim aktivnostima i potencijalima zaposlenika u timu, upravljate i održavate poslovnu suradnju sa organizacijama koje pružaju podršku u poslovanju, upravljate tehničkim uvođenjem novih proizvoda, aktivnim testiranjem uvođenja novih proizvoda i pisanim specifikacijama za doradu i izmjenu aplikacija u sklopu proizvoda, pratite parametre za mjerenje uspješnosti poslovanja, učestvujete u osmišljavanju kampanja i nastupa na lokalnom tržištu. Mi Vam nudimo: rad u stabilnoj i respektabilnoj organizaciji staroj 200 godina, spremnoj na sve izazove novijeg doba, mogućnost za kontinuirano izražavanje vlastitih sposobnosti „Out of the box“, kontinuiran razvoj vlastitih znanja i kompetencija, učestvovanje u izgradnji timske i organizacijske kulture, mogućnost da svoje znanje i iskustvo kontinuirano produbljujete i dijelite sa kolegama, kulturu u kojoj cijenimo proaktivnost, otvorenu komunikaciju i inovativnost.

Opširnije pronađite OVDJE

DEKRA zapošljavanje d.o.o. je kompanija specijalizirana za pružanje usluga posredovanja u zapošljavanju. Osnovana je od strane društva DEKRA Arbeit GmbH iz Stuttgarta, a kao dio internacionalne korporacije DEKRA SE koja broji 44.000 zaposlenih i ima urede u više od 50 država svijeta. Za potrebe našeg klijenta, J.u.A. Frischeis d.o.o., tražimo proaktivnog, odgovornog i istrajnog kandidata za poziciju: Voditelj nabave i prodaje građe. Područje rada: BiH. Opis posla: redovan obilazak postojećih kupaca te pronalazak novih kupaca, dostizanje definiranih prodajnih targeta, lansiranje novih proizvoda u skladu s internim propisima, podrška ključnim kupcima, održavanje dobrih odnosa sa kupcima i dobavljačima, analiza trendova ciljnih grupa za nabavu i prodaju, uspostavljanje cijena i rabatne skale, odabir dobavljača i proizvoda. Potrebna znanja i kvalifikacije: SSS/VSS, minimalno tri godine iskustva na rukovodećim pozicijama u drvnoj industriji (proizvodnja ili trgovina), tehničko znanje o drvetu, razvijene prodajne i komunikacijske vještine, razvijene vještine rukovođenja i motiviranja drugih.

Opširnije pronađite OVDJE

Komercijalista (m/ž) – Fabrika namještaja KALEA. Opis radnih aktivnosti: prijem i razrada narudžbi, te prosljeđivanje iste dobavljačima, učestvovanje u planiranju narudžbi, kontrola prijema repromaterijala, komunikacija sa magacionerima. Uslovi: VSS/SSS – poželjno ekonomskog, komercijalnog, tehničkog usmjerenja, poželjno radno iskustvo na istim ili sličnim pozicijama, poznavanje rada na računaru, poznavanje turskog i engleskog jezika, vozačka dozvola B kategorije, spremnost na putovanja i rad na terenu, odgovornost u obavljanju radnih zadataka, odlične organizacijske, pregovaračke i komunikacijske sposobnosti, kreativnost, spremnost na timski rad.

Opširnije pronađite OVDJE

Verso d.o.o. zapošljava na poziciji: Administrativni asistent (m/ž). Opis poslova: ažuriranje dokumentacije, evidentiranje ulazne i izlazne korespondencije, evidentiranje ulaznih i izlaznih faktura, obračun putnih naloga, priprema blagajničkih dnevnika. Uslovi: srednja stručna sprema, poznavanje engleskog jezik, jedna  godina radnog iskustva, aktivni vozač “B” kategorije

Opširnije pronađite OVDJE

MIKRA objavljuje K O N K U R S za radnu poziciju: Službenik za ranu naplatu (m/ž) – više izvršilaca
Po jedan izvršilac za regije: Gradiška, Banja Luka, Jelah, Brčko, Bijeljina, Zenica, Sarajevo, Goražde.
Posao podrazumijeva: provođenje politike naplate potraživanja u ranoj fazi – tekuća kašnjenja u aktivnim kreditima, obilazak terena u svojoj regiji, kontaktiranje mreže postojećih klijenata, predlaže aktivnosti za preventivno uspostavljanje finansijske discipline glede preciznosti u dinamici otplate, predlaže aktivnosti i pristupe koji vode brzoj naplati, uz minimum troškova i sa najvećim izgledima i potencijalom za realiziranje naplate, praćenje dospjelih obaveza tijekom mjeseca u svojoj regiji, te rangiranje po prioritetnim kategorijama. Kandidati trebaju ispunjavati slijedeće uslove: sposobnost pregovaranja i argumentiranog utjecanja na druge (influencing), sposobnost ubjeđivanja (persuading), istrajnost u pregovaračkim procesima, prilagođeno situaciji i profilu stranke/klijenta, vještina suptilnog vođenja pregovora po pitanju osjetljivih stavki ugovora, post-pregovaračke aktivnosti (formaliziranje postignutih dogovora, sposobnost dogovoreno prenijeti i zabilježiti u formu adekvatnog službenog dokumenta-akta). Dosljednost i istrajnost u realiziranju dogovora i poštivanju rokova.

Opširnije pronađite OVDJE