Najbolja svjetska avio-kompanija traži osoblje iz BiH

0

Qatar Airways, koji je nedavno ponovo proglašen najboljom svjetskom avio-kompanijom, traži kabinsko osoblje iz Bosne i Hercegovine.

Oglas je raspisan na internet stranici ove kompanije, a razgovor sa kandidatima obavit će se 8. jula u sarajevskom hotelu Radon Plaza, piše BiznisInfo.  

Kandidati će tada moći donijeti svoje biografije i ujedno aplicirati za posao. Oni koji dobiju posao preselit će se u glavni grad Katara, Dohu. 

Kandidati moraju imati minimum 21 godinu i završenu srednju školu, te vladati engleskim jezikom. Moraju biti dobrog zdravlja i imati razvijene komunikacijske vještine, navodi se u oglasu. Kandidati, također, moraju moći dosegnuti visinu od 212 centimetara na vrhovima prstiju. 

Večera u Parizu, ručak u Njujorku, doručak u Montrealu, dok krstarite na visini od oko 40.000 stopa u nekom od najmodernijih aviona današnjice, definitivno nije tipičan uredski posao, rečenica je kojom se u oglasu kandidatima dočarava kakav ih život očekuje ukoliko budu izabrani. 

Inače, Qatar Airways spada u mali broj prijevoznika sa 5 zvjezdica, i konstantno razvija svoje operacije širom svijeta, te mu stoga neprestano trebaju novi kadrovi. Ovo nije prvi put da kompanija traži osoblje iz BiH. 

Podsjetimo da je na sajmu u Parizu Qatar Airwaysu prije nekoliko dana dodijeljena nagrada za najboljeg svjetskog avioprijevoznika u ovogodišnjem izboru svjetski priznatog istraživačkog instituta Skytrax. Tako se kompanija vratila na prvo mjesto koje joj je prošle godine preoteo Emirates.

Qatar Airways je već proglašavan za najbolju svjetsku aviokompaniju 2011, 2012 i 2015. godine. 

Inače, ova kompanija uskoro planira i letove za Sarajevo.

Oglas za posao u Qatar Airwaysu možete pogledati OVDJE