Načelnik Opštine Pale naložio firmama da pokrenu proizvodnju maski

0

Komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije i načelnik Opštine Pale Boško Jugović naložio je preduzećima u oblasti tekstilne industrije na području Pala da pokrenu proizvodnju maski.

Očekuje se da već tokom dana bude isporučen prvi dio od ukupno 5.000 interventno traženih maski, koje će biti dostavljene ovdašnjim ustanovama, preduzećima i službama koje su u svakodnevnom angažmanu, saopšteno je iz Štaba.

Štab za vanredne situacije apelovao je na građane Pala koji idu na posao van teritorije matične opštine da svedu socijalne kontakte i kretanje na najmanju moguću mjeru i preporučio im da primjenjuju sve zaštitne mjere, kao i da tokom obavljanja poslovnih zadataka koriste sredstva za ličnu zaštitu.

Opštinski štab za vanredne situacije, čiji su članovi, praktično, u stalnom zasjedanju i komunikaciji, danas će održati i novu sjednicu na kojoj će utvrditi da li se poštuju mjere predviđene jučerašnjom naredbom, te donijeti i odluku o određivanju prostora za smještaj lica za koje se utvrdi da su postupali suprotno mjerama kućne izolacije.