Na Zlatiboru počela gradnja aerodroma za male sportske avione

0

U mestu Obudojevica na Zlatiboru započeti su radovi na izgradnji aerodroma. To je zapravo aerodrom koji je ranije bio privatna investicija, ali se stalo sa radovima. Sada je realizaciju tog infrastrukturnog projekta na sebe preuzela lokalna samouprava.

“Želimo ovdje da napravimo aerodrom za male sportske avione, a sigurno u budućnosti za dronove koji će moći da nose i ljude. Pratimo moderne trendove u svijetu, jasno je da će savremeni gost i turista tražiti i tu vrstu sadržaja. Ako je imate on će doći, ako nemate on će otići na drugu destinaciju”, rekao je za genciju Rina predsjednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

On je istakao da je gradnja ovog aerodroma započeta ambiciozno i u to vrijeme možda prerano, ali da je došlo vrijeme kada to može da se realizuje.

“Možemo pistu da produžimo, namjenske sadržaje da dodamo, jer smo promijenili mjesto na kome smo htjeli da pravimo auto-moto drom, što je projekat jednog našeg sugrađanina koji je građevinski inženjer, čiji je to bio studentski rad. Tako da, imamo ideju i projekat, a na nama je samo da to realizujemo”, zaključio je Stamatović.

Izgradnju aerodroma prati i realizacija projekata turističke infrastrukture, a grade se golf i sportski tereni.