Na sajmu u Gradačcu predstavit će se oko 300 izlagača

0

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić sutra će u Gradačcu otvoriti 44. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive.

– Na ovogodišnjem Sajmu, koji se održava od 23. do 27. kolovoza, na oko 5 500 četvornih metara zatvorenog i otvorenog sajamskog prostora, svoje proizvode izlaže blizu 300 izlagača iz BiH, zemalja okruženja, te Austrije, Češke, Mađarske, Turske i Njemačke, kazao je Feni Hašim Šabanović, direktor Gradačačkog sajma.

Dodao je kako će i ove godine, tijekom sajma, biti održano niz stručnih predavanja i prezentacija iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije.

– Ove godine, u sklopu sajma, održat će se i II. kongres pčelara, s međunarodnim sudjelovanjem, koji će se održati drugog i trećeg dana sajma. Tu će biti eminentni profesori iz Makedonije, Slovenije, Srbije, Hrvatske i BiH, istaknuo je Šabanović.

Naglasio je da će otvorenju sajma, uz domaće čelnike sa županijske i Federalne razine, nazočiti i gosti iz Republike Hrvatske: Stjepan Mesić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i državni tajnik Republike Hrvatske Tugomir Majdak.

Gradačački sajam je jedna od najstarijih specijaliziranih međunarodnih sajamskih manifestacija u Bosni i Hercegovini. (Fena)