Na proljeće otvaranje apartmanskog naselja “Oaza” kod Sarajeva

0

Zapadno od jezgra Sarajeva, u sklopu naselja Lužani, nalazi se skriveno mjesto koje se s razlogom već dugi niz godina zove “Oaza”

Riječ je o kultnom apartmanskom naselju u sklopu kojeg se nalazi auto kamp “Oaza” i istoimeni restoran.

Površina naselja je respektabilnih 47.000 kvadratnih metara i nalazi se u vlasništvu Hotelsko-banjskog rekreativnog društva “Hoteli Ilidža”.

“Oaza” je trenutno gradilište, a svoje novo ruho pokazat će početkom maja za kada se predviđa okončanje radova. Radovi su rezultat ulaganja u prethodnom periodu, koje je iznosilo blizu 5 mil KM.

Novac je usmjeren u renoviranje apartmanskog naselja, izgradnju restorana “Oaza”, kao i teniskih i fudbalskih terena. Spomenuti restoran je otvoren tokom prošle godine.

– Apartmansko naselje je još uvijek u fazi izgradnje i odlikuje se sa 12 obnovljenih stambenih vila koje će posjetiteljima pružati luksuzan smještaj u 60 apartmana. Prostor u kojem se nalazi je veoma mirna zona grada koja omogućava odmor i relaksaciju na samo osam kilometara udaljenosti od centra Sarajeva, oko tri kilometra udaljenosti od kulturno-historijske zaštićene zone izvorišta rijeke Bosne, Vrela Bosne te dva kilometra od “Međunarodnog aerodroma Sarajevo” – rečeno je za Klix.ba iz HBRD “Hoteli Ilidža”.

Kompleks “Oaza” posjetiteljima pruža i auto kamp sa 350 kamp mjesta uz kompletno uređenu infrastrukturu.