Na Poljinama niče luksuzni stambeni kompleks s bazenom

0

Općinsko vijeće Centar Sarajevo krajem jula usvojilo je Nacrt odluke o usvajanju Regulacionog plana Stambeno naselje “Green Building Resort” Poljine i uputilo ga u javnu raspravu u trajanju od 15 dana.

Naime, investitor Green Building d.o.o. Sarajevo, Općina Centar, Bosna i Hercegovina, gradit će stambeni kompleks, odnosno kondominijum, Green Building Resort Poljine.

Kompleks sadržava stanove u novogradnji, zatvorenog tipa, ograđen je i pokriven video nadzorom, sa bazenom i fitness & spa centrom.

Projekt se gradi po principu “zelena izgradnja” sa sistemom “smart house”, sa visokom energetskom efikasnošću, visokim stepenom privatnosti, čistim zrakom, prelijepim pogledom, veoma velikim brojem drveća i zelenila te omanjeg potoka.

Gradit će se pet objekata u naselju Poljine Općina Centar. Objekti sadrže po osam stanova sa zasebnim ulazima kao i zajedničku garažu za cijelo naselje sa vanjskim liftom.

U sklopu stambenog kompleksa, planiran je bazen 15×6m, fitness centar, spa centar, šadrvani, park sa dječijim igralištem.

Stambeni kompleks će biti zatvorenog tipa, ograđen i pokriven video nadzorom, sa visokim stepenom privatnosti, čistim zrakom, veoma velikim brojem drveća i zelenila te omanjeg potoka što stvara veoma lijep ugođaj za boravak.

Šire naselje odlikuje “mala stopa kriminala, kvalitetan ambijent za djecu”, navodi se na strnici projekta.

U toku je izgradnja buduće Prve transferzale koja je veoma blizu naselju.