Najavljen dolazak investitora koji će zaposliti 100 radnika

0

U novoj poslovnoj zoni u Milićima biće otvorena fabrika sa stotinu novih radnih mjesta, najavio je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Tokom današnje posjete Milićima Višković je precizirao je da se radi o fabrici za proizvodnju džambo vreća, koja će biti locirana u novoj poslovnoj zoni.

– Pokretanje ove, nove investicije imaće veliki značaj za Miliće – kazao je on.

Višković je nakon sastanka sa načelnikom opštine Milići Markom Savićem rekao novinarima da će u tom proizvodnom objektu biti zaposleno oko stotinu radnika.

On je najavio da će Vlada Republike Srpske podržati izgradnju ovog proizvodnog objekta sa 800.000 KM, dok će Vlada Vojvodine za iste namjene izdvojiti 500.000 KM.

Ističući da je opština Milići obezbijedila lokaciju i drugu potrebnu dokumentaciju, Višković je rekao da bi ovaj projekat, korisne površine oko 2.000 metara kvadratnih, mogao biti završen za oko dva mjeseca.

Višković je rekao da ga je načelnik Savić upoznao i o potrebi gradnje nove zgrade opštinske uprave, jer je postojeća nefunkcionalna sa nedovoljno adekvatnog prostora za rad i pružanje usluga građanima opštine Milići.

“Investiranje u poslovnu zonu i izgradnju zgrade opštine treba da služe građanima ove lokalne zajednice, da donese prosperitet i dobro svim građanima koji ovdje žive”, rekao je premijer Republike Srpske.

On je dodao da bi program proizvodnje džambo vreća bio naslonjen na kompaniju “Alumina”, kao i druge firme sličnih kapaciteta u okruženju.