Na Ilidži se gradi hotel Hills Sarajevo sa 260 soba, kongresnim centrom, bazenima, adrenalin parkom…

0

Zbog povećanog broja turista iz arapskih zemalja i Turske na području Ilidže se u posljednje vrijeme užurbano grade stambeni objekti, zgrade, ali se i upotpunjuje ugostiteljska ponuda.

U toku je gradnja hotela Hills Sarajevo koji se nalazi pored Termalne rivijere na Ilidži.

Hotel Hills Sarajevo, Congress & Thermal Spa Resort, je dio Mrkulić grupacije u čijem su vlasništvu i hotel Hollywood Sarajevo 4*, Termalna Rivijera i Hollywood travel, piše Klix.

Hotel će imati 260 komfornih, sofisticiranih, luksuznih soba i apartmana s biranim detaljima, a svaka soba posjeduje balkon.

“Gostima je na raspolaganju i višenamjenski kongresni centar s modernom konferencijskom tehnologijom, termalni spa sadržaji, unutrašnji i vanjski bazeni, adrenalin park za djecu i odrasle na impresivnih 2.200 kvadratnih metara, sale za vjenčanja, nekoliko restorana s nacionalnim i internacionalnom hranom te restoranom na krovu hotela”, kazali su u marketing službi Mrkulić grupacije.

Prije otvaranja hotela otvara se i dječija igraona koja je po veličini i sadržaju u top 10 igraona u Evropi, a napravljena je i za djecu i odrasle.

“Treba svakako spomenuti da se radi o striktno domaćoj firmi koja je u ovom projektu za izvođače radova birala domaće firme koje uspješno obavljaju izgradnju objekta”, napominju iz kompanije Mrkulić.

Hotel Hollywood (Mrkulić Company) je u maju 2015. godine preuzeo Termalnu Rivijeru Ilidža od slovenske firme Terme Čatež.

Radovi na izgradnji hotela Hills Sarajevo su počeli krajem 2015. godine, a otvaranje hotela planirano je u sedmom mjesecu ove godine zajedno sa svim pratećim sadržajima.