Muška voda prodata iz jedanaestog pokušaja

0

Komisija za prodaju stečajne imovine dd “Konjuh” Kladanj izvršila je danas prodaju turističko-rekreativnog kompleksa “Muška voda”.

Stečajna imovina prodata je u jedanaestom pokušaju za cijenu od 1.543.600 KM  a novi vlasnik kompleksa je, prema informacijama koje je objavio Dnevni avaz, firma “ParkKing” iz Sarajeva.

Kompleks „Muška voda“ prostire se na 76.680 kvadratnih metara, od čega 26.000 kvadrata pod šumom. U okviru kompleksa, pored hotela, nalaze se i kancelarije, bungalovi, lovačka kuća, skijaška staza, igrališta za fudbal, košarku, odbojku i rukomet.

Kompleks je od centra Kladnja udaljen oko 10 kilometara, a pristupni put koji vodi do njega Vlada TK je proglasila od značaja za ovaj kanton te se krenulo u njegovu rekonstrukciju. Pored ulaganja općine Kladanj u projektnu dokumentaciju i ulaganja Vlade TK u radove do danas je uloženo okvirno dva miliona KM.

Nekada je ovaj kompleks imao funkciju zračne banje, a kako se nadaju u općini Kladanj današnjom prodajom stvaraju se uslovi za njegovo oživljavanje.

PROČITAJTE JOŠ – Nove investicije ASA Osiguranja u regiji Tuzla