Musk bio spreman na prodaju Tesle, Cook odbio sastanak

0

Sve su glasniji izvori koji govore o tome kako se Apple sprema da uđe na tržište električnih automobila. Kada je već takva situacija, nema ničeg čudnog u tome da se oglasi Elon Musk, kome i inače ne treba mnogo da bi napisao šta misli.

Naime, kompanija Tesla imala je velika očekivanja od Modela 3, njihovog najjeftinijeg do tada, pa je dosta ljudi već unaprijed naručilo ovaj automobil. Ipak, rokovi oko proizvodnje i isporuke nisu mogli da budu ispoštovani, pa je Musk po cio dan boravio u kancelariji, spavajući na podu.

Kako je objasnio, tražio je od izvršnog direktora kompanije Apple, Tima Cooka, sastanak na kom bi se dogovorili o tome da Apple preuzme Teslu, za samo desetinu današnje vrijednosti.

Ipak, Tim Cook je ovaj sastanak odbio, što se pokazalo kao sjajan potez – ali za Muska.

Trenutne brojke govore u korist kompanije Tesla, koja danas vrijedi oko 600 milijardi dolara, vjerovali ili ne. S obzirom na sve veću popularnost električnih automobila, kao i navodne planove da Apple tek sada krene u tu priču, Cook se vjerovatno kaje što je odbio Muska.

S druge strane, moramo biti pravedni i sjetiti se tadašnje situacije – i sam Musk priznao je kako je Tesla bila pred potpunim krahom, tako da Cookova odluka možda i nije toliko nelogična, prenosi Investitor.me.