Mtel preuzima Elta-Kabel

0

Konkurencijsko vijeće je dana 4. marta 2019. godine zaprimilo prijavu koncentracije podnesenu od strane privrednog subjekta Mtel a.d. Banja Luka o namjeri stjecanja kontrole kupnjom 100% udjela u subjektu „Elta-Kabel“ d.o.o. Doboj.

Predmetna koncentracija, prema podacima iz Prijave koncentracije, će imati efekat prvenstveno na mjerodavnim tržištima maloprodaje: fiksne telefonije, mobilne telefonije, tržištu pružanja usluga Interneta, te na tržištu pružanja usluga radio i TV programa, na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Konkurencijsko vijeće poziva sve zainteresirane privedne subjekte koji djeluju na mjerodavnom tržištu ili druge privredne subjekte koji djeluju na drugim tržištima, na kojima bi namjeravana koncentracija mogla imati efekat, te druge institucije ili udruženja koje imaju odgovarajuća saznanja o mjerodavnom tržištu da mogu dostaviti pisane primjedbe i mišljenja u vremenskom roku od 7 dana od dana objave obavijesti.

Ovo se navodi u obavijesti Konkurencijskog vijeća datiranoj na 30. maj 2019.

BiznisInfo podsjeća da je Mtel u većinskom vlasništvu Telekoma Srbija. 

Elta-Kabel je, prema procjenama, vodeći kablovski provajder u Republici Srpskoj. 

Mtel je nedavno kupio kompanije Telrad net Bijeljina i Blicnet Banjaluka, koje od početka ove godine posluju u njegovom sastavu. 

Autor: BiznisInfo