Mostarsko Sveučilište dobilo STEM centar izvrsnosti

0

Na Fakultetu prirodoslovno – matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru svečano je otvoren STEM centar izvrsnosti – učionica sa novom didaktičkom opremom u skladu sa STEM standardima u sklopu projekta Enable BiH.

Učionica je opremljena s modernim multimedijskim stolovima koji uključuju sve priključke (struju, mrežu i USB) te 20 ergonomskih stolica. Ima i pet računala koji se pokreću putem virtualizacijske platforme. Opremljena je i pametnom i magnetnom pločom, Ultimaker 3D printerom, laserskim printerom u bojij, SMart TV FHD.

– U svjetlu činjenice da težimo biti društvo znanja, Vlada HNK i s aspekta izvršne vlasti u kantonu i s aspekta jedne od suosnivačica Sveučilišta, može biti ponosna na činjenicu da imamo ovakve kabinete. Impresivan broj studenata našeg Sveučilišta siguran je potencijal za našu budućnost i svi zajedno moramo učiniti što je u našoj moći kako bismo studentima ponudili najbolje mogućnosti i uslove za rad. Vlada HNK ostaje na tragu pune podrške Sveučilištu u Mostaru – rekao je Darko Juka, savjetnik premijera Vlade Nevenka Hercega.

Inače, Centar je opremljen u saradnji sa Save the Children u sklopu projekta Unapređenje osnovnog učenja i obrazovanja u BiH (ENABLE-BiH) kojeg podržava Agencija za međunarodni razvoj SAD-a (USAID).