MojMarket ulazi u najveći tržni centar u BiH

0

Lanac MojMarket, koji je dio kompanije Tropic maloprodaja, najavio je da uskoro otvara moderno opremljen market u Banjaluci.

Market će se nalaziti u novom tržnom centru Delta Planet, piše BiznisInfo. 

Tropic je najveća maloprodajna kompanija na prostoru RS, a Delta Planet će, kako je najavljeno, biti najveći tržni centar u cijeloj BiH.

U Delta Planetu bit će otvoreno više od 100 radnji, na čijim policama će se naći proizvodi svjetskih modnih brendova, pa se očekuje da on privuče posjetioce iz cijelog regiona.

Popularni tržni centar svečano će otvoriti vrata za posjetioce 21. marta, najavili su ranije iz “Delta holdinga”. U šoping molu nalazi se i kino sa šest sala, supermarket i dio sa restoranima.

Planirano je da centar bude veličine 62.500 kvadratnih metara, a vrijednost investicije je oko 70 miliona eura. Ukupno bi trebalo biti zaposleno oko 2.500 radnika.

S obzirom na to da su objavili konkurs za zapošljavanje radnika u Banjaluci, očekuje se dolazak španskog tekstilnog giganta “Inditex”, u sklopu kojeg, između ostalih, posluju “Zara”, “Berska”, “Pull and Bear” i “Stradivarius”.

Brojne druge kompanije uveliko traže radnike za rad u ovom centru.

Kada je riječ o firmi MojMarket, oni su sada objavili oglas za 45 radnika na pozicijama mesar, trgovac poslužilac (gastro odjel-gotova jela), pekar i poslastičar.