“Mojić” smanjio promet, ali nije bilo otpuštanja

0

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je u utorak da preduzeće “Mojić” iz Bijeljine nije smanjivalo broj zaposlenih tokom epidemije kovida 19, bez obzira na smanjen promet u svojim maloprodajnim objektima, te poručio da sve kompanije koje nisu otpuštale radnike zaslužuju pomoć institucija vlasti.

“Zahvaljujem ovoj porodičnoj firmi, kao i svim kompanijama koje nisu otpuštale radnike tokom epidemije virusa korona. Razumijem sve napore koje ulažu da se sačuva svako radno mjesto i u tom smislu ćemo sigurno kroz radnu grupu za socioekonomski odgovor na kovid 19 pri Savjetu ministara, ali i u entitetskim vladama znati cijeniti to, u smislu refundacije određenih troškova upravo kompanijama koje nisu otpuštale radnike”, rekao je Košarac novinarima nakon sastanka sa rukovodstvom kompanije “Mojić”.

On je naglasio da ga u ovom teškom vremenu prouzrokovanom kovidom 19 posebno raduje optimizam i to što vlasnici kompanije razmišljaju kako unaprijediti poslovanje, ne samo u materijalnom smislu, nego i kada je riječ o asortimanu proizvodnog programa i otvaranju novih radnih mjesta.

Dodao je kako će se firmama poput ove koje žele da uvezu mašine izlaziti ususret u domenu koji omogućava zakonski propis.

Izvoz u Evropsku uniju

Košarac je kazao da je veoma prijatno iznenađen činjenicom da je ova bijeljinska kompanija već počela da izvozi u zemlje EU, zajedno sa jednom respektabilnom kompanijom, firmom “Gatarić” iz Prnjavora.

“Naravno, izvoz i u zemlje Cefta je za nas veoma važan sa aspekta naših međunarodno potpisanih ugovora. Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa će, prije svega, kroz politike koje bude zagovaralo i promovisalo kroz Savjet ministara, štititi domaću proizvodnju”, poručio je Košarac.

Firma “Mojić” bavi se proizvodnjom, štampom, veleprodajom i maloprodajom.

Srna / D.H.