Moguće ponovno zatvaranje ugostiteljskih objekata

0

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da je objektivno očekivati povećan broj zaraženih virusom korona jer su se mnogi ljudi opustili iako epidemija nije stala, te da je moguće ponovno zatvaranje ugostiteljskih objekata.

On je istakao da će danas kontrolni organi, policija i komunalna policija upozoravati jer su se mlađi okupljali u lokalima i ugostiteljskim objektima u većem broju od onog koji je Institut za javno zdravstvo propisao.

– Ako se to nastavi doći će do zatvaranja objekata jer je činjenica da se ovo sve još dešava u proglašenoj epidemiji – rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon sjednice Štaba za vanredne situacije.

On je naveo da je trenutno pozitivnih iz Prijedora 14, oporavljeno je 44, a 12 preminulo. U kućnoj izolaciji je 36 lica, a 1.933 su izašla iz zdravstvenog nadzora.

On je najavio kolektivnu dezinfekciju, prije svega u mjesnim zajednicama gdje počinju raditi kulturno-umjetnička društva, a nakon toga će biti obaveza korisnika prostora da vrši dalju dezinfekciju.

On je ponovio da su aktuelne mjere Republičkog štaba za vanredne situacije na snazi do 22. juna, a da će odluke o postupanju nakon toga datuma, takođe, donijeti Republički štab.

Srna