Moguće otvaranje direktne linije Beograd-Toronto

0

Keti Čaba, ambasadorica Kanade u Srbiji, u intervjuu za Blic je izjavila da u se naredne dvije godine može očekivati direktna linija Beograd-Toronto.

Prošle godine najavljena je finalizacija sporazuma o vazdušnom saobraćaju koji bi omogućio direktan let od Beograda do Toronta. Čaba kaže da je Sporazum konačno potpisan u maju ove godine.

– Sada nam taj sporazum daje mogućnost da idemo dalje u praktičnom smislu, ka uspostavljanju direktne linije između Beograda i Toronta. Ambasada je u razgovorima sa Air Serbia kako bismo vidjeli njihove interese u tome i mislimo da linija zaista ima veliki potencijal – izjavila je Čaba za Blic.

Ona je dodala da je srpska dijaspora velika u Kanadi i da bi njima značilo da lako dolaze u Beograd, ali da takođe može biti veoma korisna za biznis zajednicu, jer aktivno promoviše uzajamnu saradnju.

– Odluka je na Air Serbia ali zasigurno je neophodno između četiri i šest mjeseci nakon što se aplikacija dobije za cjelokupan proces koji je potrebno ispuniti. I dalje je moguće da to bude u 2019, ali je 2020. realnije. Svakako, ostaje sve na Air Serbia – kaže Čaba.