Mlijekprodukt među rijetkima koji su i za vrijeme pandemije povećali broj zaposlenih

0

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je “Mlijekoprodukt” više nego dobra kompanija sa 377 zaposlenih i jedna među rijetkim koja je i za vrijeme pandemije virusa korona povećala broj zaposlenih, a ne smanjivala.

– U protekla tri mjeseca nekoliko sam puta telefonski razgovarao sa direkotorom kompanije, interesujući se kakva je situacija sa snabdijevanjem, proizvodnjom i zdravljem radnika. Želim da zahvalim menadžmentu jer su preduzimali sve zaštitne mjere i nijedan oboljeli nije se pojavio u proizvodnji. To je i te kako značajno jer su na takve pojave kupci veoma osjetljivi – izjavio je Višković novinarima.

Naglašeno je da Mlijekoprodukt ima više od 1.700 kooperanata te da uredno izmiruje svoje obaveze.

– Kooperanti su zadovoljni, poizvodnja i plasman su dobri a otkup mlijeka u Republici Srpskoj iz dana u dan se povećava – kazao je Višković nakon posjete toj kompaniji.

Direktorica kompanije “Mlijekoprodukt” Rankica Marelj izjavila je da tokom pandemije nije bilo zaraženih radnika te da su otkup i proizvodnja tekli normalno. Kako je Marelj kazala, imali su i podršku i pomoć Vlade Republike Srpske.

Podrška mliječnoj industriji

Premijer Višković najavio je nastavak podrške i nakon pandemije.

– Mi ćemo učiniti sve u narednom periodu da skupa razvijamo ovu branšu i vrlo brzo ću posjetiti i mljekaru “Pađeni” u Bileći – najavio je Višković.

Kompanija iz Kozarske Dubice dio je grupacije Imlek i regionalni je lider u proizvodnji i preradi mlijeka.

D. Hadžić