“Mlijekoprodukt” organizovao druženje za djecu doma “Rada Vranješević”

0

Kompanija za proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice organizovala je posjetu štićenika Doma “Rada Vranješević” multipleksu Palas u Banjaluci, povodom obilježavanja 20. novembra – Međunarodnog dana djeteta.

 Oko 60 mališana uživalo je na dvije projekcije filmova uz čokoladno mlijeko “Moja kravica”, saopšteno je iz Mlijekoprodukta.

Direktor Doma “Rada Vranješević” Vladimir Kajkut rekao je da je Mlijekoprodukt društveno odgovorna kompanija koja već pune četiri godine pokazuje humanost tako što pomaže najosjetljiviju populaciju djece bez roditeljskog staranja koja su smještena u Dječiji dom “Rada Vranješević” u Banjaluci.

On je naveo da ta kompanija Domu donira mlijeko i mliječne proizvode u ukupnim količinama potrebnim za redovnu ishranu djece i mladih u Domu.

Marketing menadžer Mlijekoprodukta Vlado Sandić rekao je da u poslovanju te kompanije djeca imaju posebno mjesto i da brojnim kampanjama nastoje da ukažu na veliki značaj konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda u dječijem uzrastu.

“Naročit senzibilitet imamo prema djeci iz Doma Rada Vranješević, a već nekoliko godina zaredom nastojimo da olakšamo rad ove ustanove i omogućimo djeci da odrastaju srećno uživajući u omiljenim mliječnim proizvodima”, rekao je Sandić.

U svijetu se danas obilježava Međunarodni dan djeteta sa ciljem skretanja pažnje na zaštitu djece od zloupotrebe, nasilja i raznih oblika diskriminacije.

Na današnji dan 1959. godine usvojena je Deklaracija o pravima djeteta na Generalnoj skupštini UN, a 1989. godine na isti dan usvojena je i Konvencija o pravima djeteta.