Mitrović: Novi most u Gradišci spaja i ekonomije na dobrobit građana

0

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović izjavio je nakon današnje svečane ceremonije spajanja novog mosta na rijeci Savi kod Gradiške da će ovim značajnim zajedničkim projektom biti spojene i ekonomije Republike Srpske, BiH, Hrvatske i EU, na dobrobit svih građana.

“Lijep je i značajan dan kada se spajaju dvije obale između država i ovaj most je dobrodošao narodu sa obje strane rijeke Save”, rekao je Mitrović novinarima.

Prema njegovim riječima, završetak mosta očekuje se krajem maja sljedeće godine, a puštanje mosta u funkciju kada se završi i dionica puta od 4,5 kilometara od mosta prema Koridoru 10, u narednih godinu do godinu i po.

Vrijednost projekta je preko 19 miliona eura, a most će biti dugačak 426 metara, širok 22,6 metara i imaće po dvije saobraćajne trake u svakom smjeru.

Odgovarajući na pitanja novinara, Mitrović je podsjetio da je u julu zajedno sa transportnom zajednicom pokrenuo inicijativu izgradnje i stavljanja u funkciju integrisanog, zajedničkog graničnog prelaza koji se nalazi na strani BiH.

“Ovaj granični prelaz izgrađen je prije nekoliko godina po evropskim standardima, i prema onome što je u ovom trenutku poznato zadovoljava potrebe jednog integrisanog graničnog prelaza koji bi bio jedan od prvih graničnih prelaza između EU i zemalja zapadnog Balkana”, naveo je ministar.

On je istakao da bi taj integrisani granični prelaz doprinio ubrzanom protoku robe i putnika i smanjenju troškova, što je u interesu građana, prevoznika i privrede.

Srna