Mišković želi kupiti Sava Centar

0

Delta holding na čelu sa Miroslavom MIškovićem je zainteresovan da kupi beogradski Sava centar, potvrdio je za B92 potpredsjednik Delte Živorad Vasić.

– Srbiji nedostaje kongresni turizam. Nekada smo imali elitni objekat, Sava centar. Međutim, u taj objekat se nije ulagalo 40 godina. Zub vremena je ostavio trag i Sava centar je sada mjesto kojem je potrebna temeljna rekonstrukcija. Grad Beograd se odlučio da proda Sava centar putem tendera. Delta holding je apsolutno zainteresovan da učestvuje na tom tenderu – rekao je Vasić.

Naveo je da je, pored fasade, potrebno da se zamijeni jaka i slaba struja, da se sale moderno opreme, zamijeni ventilacija, klimatizacija, nephodan je i novi mobilijar.

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić nedavno je najavio da će brzo biti objavljen tender.

– Grad će od budućeg kupca, osim plaćanja za kupovinu ovog kongresnog centra, tražiti da se obaveže da će u objektu, koji je pod zaštitom Zavoda za spomenike kulture grada Beograda, obavljati pretežno kongresnu djelatnost, što znači da nema promjene namjene i da u rekonstrukciju objekta uloži ne manje od 40 miliona eura – rekao je on.