Mišković kupio zemljište za Delta planet Beograd

0

Plac od 0,6 hektara na Autokomandi, juče je na javnom nadmetanju kupilo preduzeće “Autokomanda”, iza kojeg stoje – “Delta” i Miroslav Mišković!

Na ovaj način Mišković je poslije 11 godina borbe za najatraktivnije voždovačko zemljište postao njen neprikosnoveni gospodar.

On je plac od 0,6 hektara platio 504,3 miliona dinara ili oko 4,2 miliona eura, što je popust od 40 posto u odnosu na prvobitnu cijenu parcele od 840,6 miliona dinara koliko je iznosila na prethodnim nadmetanjima.

Mišković je tako postao vlasnik gotovo šest hektara zemljišta između auto-puta, Bulevara oslobođenja i trase Unutrašnjeg magistralnog prstena (UMP) gdje već skoro čitavu deceniju planira da gradi tržni centar “Delta planet”, javio je Blic. 

Na ovom placu “Delta” će moći da zida četvorospratnicu od 22 metra, ali i poslovnu kulu visine do 75 metara.

Podsetimo, gradnja “Delta planeta”, ukupne površine 200.000 kvadrata, bila je najavljena još u proljeće 2013. godine, a završetak se očekivao do jeseni 2014. Međutim, zbog problema sa kupovinom zemljišta, ali i dozvolama, do dan danas nije položen ni kamen temeljac, prenosi Blic. 

Šoping mol bi, prema ranijim najavama iz “Delte”, trebalo da ima 250 lokala različitog sadržaja, kino, spa i velnes centar, parking sa 2.300 mjesta, LED fasadu… Takođe, po prvobitnom projektu planirana je i izgradnja dve poslovne kule od 21 sprata.

Cijeli projekat vrijedan je oko 200 miliona eura.