Miodrag Ješić više nije trener FK Sarajevo

0

Nakon pritiska javnosti, navijača i medija, srbijanski trener Miodrag Ješić i njegovi pomoćnici dogovorili su sporazumni raskid ugovora sa FK Sarajevo.

Ješić nije uspio ostvariti dobre rezultate u manje od šest mjeseci provedenih na klupi ekipe s Koševa i razlaz je bilo jedino logično rješenje.

“Nažalost, ostvareni rezultati na početku proljetnog dijela takmičarske sezone 2015/16 nisu bili zadovoljavajući. Posljednja utakmica donijela je izuzetno lošu igru našeg tima, kao i lošu atmosferu unutar svlačionice zbog čega su šef stručnog štaba Miodrag Ješić i Upravni odbor kluba dogovorili sporazumni raskid ugovora”, kazao je predsjednik FK Sarajevo Edis Kusturica i dodao da se klub rastao sa Ješićem u prijateljskoj atmosferi i bez ikakve štete po klub.

“Moram istaći da nije bilo govora o bilo kakvoj isplati basnoslovnih odšteta, niti bilo kakvih radnji koje bi išle na štetu našem klubu. Ovim potezom Upravni odbor želi donijeti pozitivnu promjenu u sportskom segmentu kluba”, rekao je Kusturica.