Ministarstvo privrede KS sufinansira učešće poljoprivrednih proizvođača na Sajmu šljive u Gradačcu

0

Ministarstvu privrede KS uputilo je Javni poziv poljoprivrednim  proizvođačima  i prerađivačima u Kantonu Sarajevo za sufinansiranje njihovog  učešća na ovogodišnjem 51. “Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive”  u Gradačcu.

Javni poziv je dostupan na stranici Ministarstva.

„Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, kroz podsticanje i  ulaganje u razvoj poljoprivrede, želi podržati i promociju i plasman proizvoda proizvođača sa područja Kantona Sarajevo. Ove godine je  Ministarstvo i  oficijelni sponzor „Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive“ koji će se održati od 28. do 31.08.2024. godine u Gradačcu.

Uloga Gradačačkog sajma šljive u promociji privrede, poljoprivrede i prehrambene industrije, svakako je neosporna. Ministarstvo privrede KS je prepoznalo taj značaj i potencijal  te je omogućilo da svi proizvođači i prerađivači imaju priliku za učešće na ovogodišnjem sajmu, te se prijave na Javni poziv“, poručili su iz ovog Ministarstva.

Foto: Arhiv / Sajam šljive 2022.

Gradačački sajam održava se od 1969. godine s namjerom da se promovira šljiva i proizvodi od šljiva, a potom i agrarni kompleks BiH. Iz godine u godinu pruža priliku izlagačima, poljoprivrednicima i naučnim radnicima, ali i predstavnicima svih nivoa vlasti u BiH i šire da otvoreno progovore o stanju poljoprivrede i njenom budućem razvoju, kroz prizmu primjene novih naučnih saznanja i tehnologija.