Ministar Mijatović sutra zaključuje ugovore o poticajima Privrednoj i Obrtničkoj komori FBiH

0

Zamjenik premijera Federacije BiH i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović sutra će u sjedištu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu potpisati ugovore o realizaciji projekta „Poticaj komorama“.

Ovaj projekt odnosi se na izdvajanje dijela sredstava iz ovogodišnjeg Budžeta Federacije BiH, u skladu sa Programom utroška sredstava, koji je Vlada FBiH usvojila odlukom donesenom na prijedlog Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, te je značajan za poticanje privrede, poduzetništva i obrta.

Ministar Mijatović će ugovore zaključiti sa predsjednikom Privredne komore FBiH Mirsadom Jašarspahićem i predsjednikom Obrtničke komore FBiH Željkom Babićem.

Sredstva se raspoređuju na način da se Privrednoj komori FBiH dodjeljuje iznos od 200.000 KM, a Obrtničkoj komori FBiH iznos od 100.000 KM.

Iz Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta ističu da je cilj izdvajanja ovih sredstava nastavak daljnje saradnje, međusobna razmjena informacija i iskustava, te koordiniranje rada i dogovaranje o pitanjima od zajedničkog interesa, a u skladu sa opredjeljenjem Vlade Federacije BiH za stvaranje povoljnijih uslova za razvoj privrede u Federaciji BiH.