Ministar Hrnjić s poljoprivrednicima: Bez blokade granica, uz poziv Domu naroda da što hitnije usvoji Strategiju poljoprivrede

0

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić razgovarao je danas u Sarajevu s predstavnicima poljoprivrednih udruženja iz Federacije BiH o mogućnostima isplate sredstava za ostvarene proizvodnje u ovoj godini, iako Dom naroda Parlamenta FBiH još nije usvojio Strategiju poljoprivrede i ruralnog razvoja 2021-2027.

– Na sastanku su usvojeni zaključci kojima se nastoji deblokirati isplata sredstava i omogućiti adekvatna podrška poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima. U tom pogledu, ministar Hrnjić iskazao je opredijeljenost da potpiše naloge za prvi kvartal za proizvodnju mlijeka, te ih uputi na trezor. Udruženja će zauzvrat pokazati solidarnost i neće blokirati granične prelaze i autoputeve, te će narednih dana pratiti dešavanja u vezi s isplatom sredstava. Upućen je zajednički poziv delegatima Doma naroda Parlamenta Federacije BiH da što prije usvoje Strategiju poljoprivrede i ruralnog razvoja – navodi se u saopćenju Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.