Milijarder posjetio Crnu Goru, želi investirati

0

Milijarder sa Forbsove liste, Binod Čodri stigao je u Crnu Goru. Crna Gora je izvrsna lokacija za razvoj turizma i za biznis, istakao je Čodri za TVCG.

“Ozbiljno razmatramo mogućnost da dovedemo jedan naš globalni brend koji već postoji na Filipinima, ozbiljno pregovaramo sa Vladom. Nismo mnogo odmakli, znam da za sve dobre stvari je potrebno vrijeme. Ozbiljno razmatramo mogućnost da odradimo tu investiciju u Crnoj Gori. Ja sam došao da podsjetim Vladu Crne Gore i privatne partnere da smo tu”, rekao je Čodri.

On je već jednom posjetio ovu zemlju i zvanično pokazao interesovanje za investiranje, posebno u oblast hotelijerstva.

“Vjerujte u sebe i svoje ideje. Imajte povjerenja da možete da uspijete, ne morate da dolazite iz prestižne familije, radite i vjerujte u uspjeh”, istako je Čodri za TVCG.

Binod Čodri je biznismen, filantrop i prvi nepalski milijarder. Predsjednik je Čodri grupe (Chaudhary Group – CG Corp Global), multinacionalnog konglomerata s portfoliom od 122 kompanije na pet kontinenata kao i sedamdeset šest uglednih brendova na globalnom tržištu.

Čodri se bavi hotelijerstvom, prehrambenom industrijom, proizvodnjom cementa, elektronikom, infrastrukturom, energetikom, bankarstvom, finansijama.

Vlasnik je ili partner lanaca hotela u kompanijama koje drži luksuzne hotele i rizorte, od Maldiva, Balija, Šri Lanke, Njujorka, zastupljenih na 96 destinacija.