Microsoftova konferencija u aprilu u Neumu

0
IT konferencija Microsoft NetWork 6 bit će održana od 18. do 20. aprila u Neumu, a prijave su otvorene do 11. aprila.
Kotizacija za učešće iznosi 350 KM (plus PDV), a svi koji se prijave do 3. aprila dobit će popust od 100 KM, dok redovni studenti plaćaju 50 KM (plus PDV).
Šesta poslovno-tehnološka konferencija bit će podijeljena u šest cjelina koje će sadržavati poslovna predavanja, studije slučaja, te predavanja za programere i IT profesionalce.
Direktor Microsofta BiH Omar Krivošija izjavio je da će ove godine prvi put u sklopu konferencije imati jednu odvojenu cjelinu namjenjenu menadžerima uspješnih kompanija BiH, koji će dobiti priliku da razmijene poslovna iskustva i mogućnosti za saradnju unutar države i regiona.
– Također, predstaviti ćemo i nova Microsoft rješenja i alate uz pomoć kojih kompanije mogu poboljšati učinkovitost, smanjiti troškove i osnažiti svoje usluge. Obradit ćemo i scenarije korištenja cloud usluga koje ispunjavaju uvjete sigurnosti, kontrole i privatnosti – istakao je Krivošija.
Sve informacije o šestoj Micorsoft NetWork konferenciji pravovremeno će biti dostupne na zvaničnoj web stranici konferencije www.msnetwork.ba, saopćeno je iz Microsofta BiH.