Mercator očekuje prihode od 2,3 milijarde eura u 2020.

0

Grupa Mercator u idućoj godini planira 2,3 milijarde eura prihoda te dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) u iznosu od 110 miliona eura, objavila je u srijedu uprava trgovačkog lanca putem Ljubljanske burze.

To je više od najava za ovu godinu u kojoj u Mercatoru, prema ranijim najavama, očekuju prihode od 2,1 milijardu eura i EBITDA u iznosu 91 milion eura.

Kako se navodi u saopštenju, Mercator će 2020. nastaviti s realizacijom strategije razvoja u kojoj je ključno postići rast prihoda i poslovnu uspješnost na svim tržištima gdje kompanija posluje.

Mercator u idućoj godini planira i nastavak razduživanja te investicije u iznosu od 44 miliona eura, od čega više od polovine u Sloveniji.

Planiran je nastavak aktivnosti na gradnji velikog logističko-distribucijskog centra u Ljubljani, čiji se završetak predviđa do kraja 2021. godine, ističu iz Mercatora. 

Taj je trgovački lanac objavio i da je povjerenik slovenske vlade u upravi Mercatora Gregor Planteu ustvrdio da u poslovanju Mercatora od 1. avgusta do 31. oktobra nije bilo nepravilnosti u smislu finansijskog iscrpljivanja kompanije te da je u tom periodu poslovao u skladu s tzv. Lex Mercatorom, koji je slovenska vlada donijela 2017. kako bi u kompaniji zaštitila nacionalne interese.