McDonald's otvara treći restoran u Sarajevu: Virtuelna igraonica, digitalne narudžbe i još 30 radnih mjesta

0

Treći restoran popularnog lanca brze hrane McDonald’s u Sarajevu bi trebao biti završen polovinom naredne godine, potvrđeno je to za N1.

Direktor marketinga i komunikacija Adi Hadžiarapović je kazao za N1 kako izgradnja još nije počela, kao i da su tek dobili urbanističku dozvolu.

“Potrebno je pripremiti svu ostalu dokumentaciju kako bismo dobili građevinsku dozvolu i nadamo se da će se to dogoditi početkom iduće godine, ako sve bude išlo po planu”, istakao je Hadžiarapović.

Nakon izdavanja građevinske dozvole, potrebno je tri do četiri mjeseca da restoran bude operativan i iz McDonalds’a se nadaju da će to biti polovinom naredne godine. Novi restoran McDonald’sa će konceptualno biti isti kao u Nedžarićima, odnosno “Drive”, i radit će 24 sata, a što se tiče enterijera, trenutno o izgledu usaglašavaju sa McDonald’som.

Pored navedenog, novi restoran će imati nešto što nemaju ostali restorani i bit će digitaliziran, odnosno posjedovat će virtuelnu igraonicu, a postojat će i mogućnost digitalnog naručivanja posredstvom bankovnih kartica za one koji to žele.

Direktor marketinga i komunikacija McDonald’sa je rekao i kako će biti 30-ak novih radnih mjesta, odnosno stalno zaposlenih.

”Prema provedenoj korekciji plana, predmetna lokacija za izgradnju restorana nalazi se na slobodnoj površini uz Alipašinu ulicu, odnosno na prostoru između benzinske stanice Energopetrol i skretanja prema Zetri iz Alipašine ulice”, kazali su ranije za N1 iz Općine Centar.