McDonald's: Najveći skok prodaje u posljednjih pet godina

0

Američki lanac restorana “McDonald's” je u drugom ovogodišnjem tromjesečju ostvario najveći skok prodaje na globalnom nivou u posljednjih pet godina, potpomognut snažnijim rastom prometa i inicijativama na američkom tržištu, poput posebnih pića i sendviča sa sastojcima po izboru kupca.

Prodaja u restoranima na globalnom nivou u drugom tromjesečju povećana je 6,6 odsto, podstaknuta najsnažnijim prometom u posljednjih pet godina. Prodaja u američkim restoranima, koji su otvoreni prije 13 mjeseci u drugom tromjesečju porasla je 3,9 odsto, izvijestio je Ekonomski Online.

Taj najveći svjetski lanac brze hrane po prihodima usredsredio se na preokretanje trenda pada prometa u restoranima u SAD, koji generišu najveću dobit za kompaniju, i to uvođenjem novih proizvoda i usluga, poput hamburgera sa svježe ispečenom govedinom, sendviča napravljenim po posebnim receptima, mogućnosti narudžbine i dostave.

Kompanija po svemu sudeći ponovno osvaja izgubljeno u trci s konkurentima u području lanaca brze prehrane kao što su “Wendy's” i “Burger King”, piše Reuters.

Neto dobit kompanije u drugom tromjesečju porasla je na 1,4 milijarde dolara ili 1,70 dolara po akciji, u odnosu na 1,09 milijardi i 1,25 dolara po akciji u istom periodu prošle godine. 

Ukupni prihodi, međutim, pali su za 3,4 odsto, na 6,05 milijardi dolara, ali su nadmašili prosječnu procjenu analitičara od 5,96 milijardi dolara. 

Dionice McDonald'sa dosegnule su istorijski rekordan nivo te su u utorak predvodile dobitnike  iz sastava Dow Jones indeksa.