Mastercard partner takmičenja Sarajevo Business Forum Start-up Challenge

0

Kompanija Mastercard novi je partner projekta Sarajevo Business Forum (SBF) Start-up Challenge, takmičenja mladih u poslovnim idejama kojeg je pokrenula Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa Hayat TV kako bi mladim ljudima u našoj zemlji pružila priliku da predstave i realiziraju svoje poslovne ideje.

„Inovacije su oduvijek predstavljale srž poslovanja Mastercard kompanije i mnogobrojni globalni podsticajni programi koji su namijenjeni mladima i stvaranju novih lidera budućnosti su ono na šta smo veoma ponosni. Zato je zadovoljstvo biti dio ovog projekta, jer vjerujemo da je za mlade ljude SBF Start-up Challenge prilika da svoje ideje i sposobnosti pretoče u realne projekte. Mladim ljudima je potreban poticaj i stimulacija u svakom pogledu, a ovo je takav projekat koji može biti potencijalna inicijalna kapsula za nekog budućeg poduzetnika. U partnerstvu sa BBI bankom želimo pružiti priliku mladima na putu ka ostvarenju svog sna, biti vjetar u leđa poduzetničkim aktivnostima i pokazati da u BiH itekako postoji svijetla budućnost.“, izjavio je Amir Trokić, predstavnik kompanije Mastercard za Bosnu i Hercegovinu.

Nakon vrlo uspješne prve sezone TV takmičenja SBF Start-up Challenge, u subotu, 2. novembra u programu TV Hayat u 21 sat bit će premijerno emitovana prva emisija druge sezone. Nagradni fond projekta povećan je i sada iznosi preko 150 hiljada KM, a najavu emisije možete pogledati na linku: https://youtu.be/_TJPHJ6qB3A

Poslovna ideja, projekat ili plan koji se prijavljuju za SBF Start-up Challenge mogu biti u fazi razvijanja ideje ili postojeći biznis novoosnovane kompanije, koja je registrovana u posljednjih 12 mjeseci, odnosno tokom 2018. i 2019. godine. Mladi starosti do 35 godina svoje prijave za narednu emisiju trebaju poslati na e-mail: SBFtakmicenje@sarajevobusinessforum.com, a rok za drugu emisiju je 17. novembar 2019. g.

Detalji poziva i obrazac prijave dostupni su na https://bbi.ba.