Mastercard će omogućiti bankama da ponude usluge kriptovalutama

0

Kompanija Mastercard je potpisala ugovor sa firmom za kriptovalute Bakkt kako bi kripto opcije bile dostupne trgovcima i bankama širom svoje mreže plaćanja.

Banke u Mastercard-ovoj globalnoj mreži plaćanja će moći da obezbede kriptovalute na kreditnim i debitnim karticama, a nagradni bodovi za kupovine kao što su avio kompanije ili hoteli mogu da se isplate u kriptovaluti. Potrošači će moći da konvertuju svoje kriptovalute kako bi plaćali kupovinu i držali digitalnu imovinu preko novčanika na Bakkt-ovoj platformi.

Kompanija Mastercard je ranije ove godine saopštila da će početi da dozvoljava svojim vlasnicima kartica da sprovode neke transakcije na određenim kriptovalutama na svojoj mreži.

Dogovor sa Bakkt-om, koji je počeo javno da trguje na njujorškoj berzi 18. oktobra, mogao bi značajno da proširi pristup i usvajanje kriptovaluta. Kompanija kaže da trenutno ima više od 2,8 milijardi aktivnih Mastercard kartica i više od 22.000 banaka i finansijskih institucija u njenoj mreži, prenosi Bankar.me.