Masiv Stil raste svaki dan: U nove mašine ulažu 300.000 KM

0

Otkad je zvanično počela sa radom 2008. godine, kompanija Masiv Stil iz godine u godinu raste. Firma specijalizovana za proizvodnju namještaja po mjeri posluje pozitivno od prvog dana no prvi kvartal ove godine donosi naznake da su potencijali kompanije iz Laktaša mnogo veći.

Deceniju nakon što je osnovana, kompanija godinu započinje ekspanzijom kakvu njeni osnivači ne pamte.

Vladimir Milovanović, Masiv Stil

“Ideja se rodila ranih 80-ih godina kada je osnivač i vlasnik Stanko Milovanović počeo sa radom u prostoru od 50-ak kvadrata sa željom da jednog dana razvije ozbiljnu kompaniju. Prvi korak ka tome učinjen je 2008. godine kada je kompanija zvanično osnovana. Od tada do danas, svake godine poslujemo pozitivno i svaki dan napredujemo. Prvi kvartal ove godine donio nam je nove kupce i ekspanziju kakvoj smo se nekada nadali”, kazao je za BiznisInfo Vladimir Milovanović.

Od prvog dana u kompaniji nema “praznog hoda”. Posla zato ima sve više a rokovi se popunjavaju za narednih 7-8 mjeseci.  Kupci su fizička i pravna lica, investitori stambenih objekata…

Iako većina firmi koja se bavi proizvodnjom namještaja svoje proizvode plasira na evropsko tržište, situacija je u Masiv Stilu nešto drugačija.

“Sedamdeset posto naših proizvoda ide za potrebe domaćeg tržišta dok ostatak isporučujemo na inostrana tržišta. Najviše u Austriju, Njemačku, Hrvatsku i Crnu Goru, a izvozili smo i u Luksemburg, Francusku…”, kaže Milovanović te dodaje da su trenutno u potrazi za novim kupcima na evropskom tržištu. I ovaj dio poslovanja u stalnom je razvoju.

Masiv Stil trenutno upošljava 17 radnika a taj broj će ubuduće biti i veći. U planu su i nove investicije i novi kupci.

“U planu nam je da u toku aprila kupimo mašine u vrijednosti od 150.000 eura i angažujemo 3 stalno zaposlena kao i određeni broj sezonskih radnika. U avgustu je u planu i kupovina preostale dvije mašine kojima bismo kompletirali proizvodnju. Već početkom sljedeće godine planiramo da budemo stabilno srednje preduzeće”, kaže Milovanović.

A kako bi i Masiv Stil ali i ostale kompanije proizvođači namještaja bilježili još bolje rezultate, od nadležnih očekuju pomoć u vidu podjele sirovina prve klase i bespovratnih sredstava za nabavku mašina i alata za proizvodnju.

“Time bi poslovanje bilo značajno unaprjeđeno a put ka novim investicijama i novim zapošljavanjima otvoren”, zaključuje Milovanović.