Maloprodajni div iz Dervente otvorio svoju prvu benzinsku pumpu

0

Kompanija “Fructa Trade” otvorila je danas svoju prvu benzinsku pumpu i to u Industrijskoj zoni u Derventi.

Pumpa “KORT petrol” je otvorena kao jedna od karika u logističko-administrativnom sistemu kompanije koja je jedna od vodećih kompanija u BiH u sektorima proizvodnje, maloprodaje i veleprodaje.

– Ovim projektom smo zaokružili logističko administrativni centar no nemamo namjeru ozbiljnije ulaziti u posao sa naftom i naftnim derivatima – rečeno je za BiznisInfo u ovoj kompaniji.

Ova investicija je započeta 2019. godine kupovinom i rekonstrukcijom postojeće benzinske pumpe a osnovni motiv ulaska u ovaj posao je bila potreba da osiguraju kvalitetno i sigurno snabdjevanje gorivom njihovih vozila koja služe za isporuku robe kojih je sada više od 100.

U sastavu danas otvorenog objekta “KORT petrol”, pored goriva nalazi se i brendirani market “KORT” i “KORT caffe” a njihovim otvaranjem direktno je obezbijeđeno 8 novih radnih mjesta.

Pandemija nije zaustavila investicije

Kompanija koja trenutno zapošljava 1471 radnika najavila je ranije da će u ovoj godini u nove objekte investirati 20 miliona KM i zaposliti još 287 radnika.

Osim otvaranja 8 novih objekata, među najvažnijim planiranim projektima su modernizacija pogona za proizvodnju kečapa i majoneze kao i nabavka proizvodne linije za pekarstvo.

Uprkos pandemiji, od investicija nisu odustali.

– Sve investicije su privremeno odložene zbog pandemije, ali nismo odustali od planova za širenje poslovanja, tako da će se sve planirane investicije realizovati po normalizaciji stanja u društvu i privredi – rečeno nam je iz Fructa Tradea.

Poslovanje i u inostranstvu

Podsjetimo, ova kompanija osnovana u Derventi 1995. jedna je od najbrže rastućih u našoj zemlji.

Posluje u dvije poslovne divizije: proizvodni sektor u kojem proizvodi brojne proizvode koji su segmentirani u nekoliko brendova: Tomico, Topingo, RD Kafa, Fruktako, Lider, Tomesko i Flora te lanac supermarketa KORT koji uključuje preko 40 maloprodajnih objekata u više od 25 gradova širom BiH a otvaranjem prvog maloprodajnog “KORT” objekta u Novom Sadu prije nekoliko godina ušli su i na tržište Srbije.

D. Hadžić