Lukavac: Počinje 14. Sajam turizma “LIST”

0

14. Sajam turizma “LIST” biće zvanično otvoren danas u Lukavcu, a u organizaciji firme Nuhanović d.o.o. u partnerstvu sa Općinom Lukavac, Turističkom zajednicom TK, Vladom TK i dva federalna ministarstva.

Manifestacija koja je već prevazišla lokalne i regionalne okvire će se i ove godine održati u terminu od 12. do 14. maja 2016. godine.

“Ovaj Sajam zadržao je neke izlagače koji su sa nama bili svih proteklih 13 godina, ali smo doveli i neke nove koji će ovogodišnjem Sajmu dati dodatnu draž i svježinu. Sa nama je 130 izlagača koji dolaze iz 10 zemalja. Doprinoseći ekonomskom razvoju BiH uz podršku organa vlasti, mi želimo dobrodošlicu svakom potencijalnom reprezentativnom gostu ili učesniku sajma iz Evrope i svijeta. Želja nam je da ponudimo i predstavimo najatraktivnije svjetske turističke resurse domaćim turistima, a privrednicima iz BiH omogućimo lansiranje na svjetsko tržište. U isto vrijeme sajam je naša prilika da pokažemo Europi i širem okruženju, prirodnu ljepotu BiH i turističkih odredišta u našoj zemlji”, izjavila je za Radio Kameleon PR Sajma “LIST” Jasminka Memić.

Kvalitetu manifestacije će doprinijeti bogat, sadržajan i raznovrstan program, a Sajam će biti zatvoren u subotu koncertom popularne grupe Zabranjeno pušenje. U četvrtak i petak Sajam će biti otvoren od 10 do 19 sati, dok je radno vrijeme u subotu od 10 do 17 sati. Cijena ulaza na Sajam u prva dva dana je 1 KM, dok je u subotu besplatan.