Lukač: Istražujemo Balkan Investment Banku

0

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da se još uvijek vodi istraga u vezi poslovanja Balkan Investment Banke.

„S obzirom da se još radi na određenim stvarima, ne bih komentarisao koje su firme uključene u neke stvari koje mogu da rezultuju nekim budućim izvjestajima“, rekao je ministar Lukač komentarišući Izvještaj Deviznog inspektorata RS koji ovih dana objavljuje poslovni portal CAPITAL.ba.

On je istakao da je važno da se prikupi dovoljno materijalnih dokaza na osnovu koji se pokreće istraga, da je tužilac prihvati i da bude uključen aktivno u istragu koja će na kraju imati epilog na sudu.

„Važno je imati kvalitetno zaokružen predmetom, za koji tužilac može da podigne optužnicu i zastupa na sudu i na kraju da završi kvalitetnom presudom. Šta je svrha ako nešto radimo i to ne bude kvalitetno? Odnosno, ako samo požurimo da to uradimo brzo, da bi javnosti prikazali da nešto radimo, ako to na kraju padne na sudu. Mislim da takve istrage ne treba raditi. Istragu treba kvalitetno uraditi bez obzira na to koliko vremena treba da ona bude kvalitetno provedena, ali da na kraju završi na sudu sa epilogom kakav je i potreban“, rekao je danas Lukač.

Dok ministar Lukač tvrdi da se istraga provodi iz Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH ga demantuju.

VSTS je danas potvrdili tačnost informacija koje je CAPITAL objavio i jasno naveli da im se „do sada niko od nadležnih istražnih organa nije obratio sa zahtjevom za utvrđivanje činjenica vezanih za spomenuto korištenje opreme za provođenje navedenih novčanih transakcija“.