Lufthansa traži radnike iz BiH

0

Njemačka kompanija Lufthansa traži osobe koje tečno govore engleski i njemački ili engleski i italijanski jezik za posao u korisničkim centrima u Brnu u Češkoj i u Istanbulu u Turskoj.

U Istanbulu su potrebni samo oni koji govore engleski i njemački, dok je u Brnu, osim za vrsne poznavaoce ovih jezika, otvorena i pozicija za osobe koje tečno govore i italijanski.
– Kandidati moraju imati i odlične komunikacijske vještine, osnove poznavanja rada na računaru i moraju biti spremni na učenje – naveli su na portalu “Posao.ba” pojašnjavajući da neke od dužnosti zaposlenih u korisničkom centru podrazumijevaju pružanje podrške putnicima pri rezervaciji letova ili prodaje karata.
Iz njemačke kompanije je saopšteno da zaposlenima obezbjeđuju i radne dozvole, a osim stimulativne plate daju i popuste na “Lufthansine” letove širom svijeta. Više o ovoj prilici i načinu prijave zainteresovani mogu saznati na portalu “Posao.ba”. Zainteresovani kandidati mogu se prijaviti do 1. septembra, a u njemačkoj kompaniji je lani zaposleno 12 osoba iz BiH.
(Glas Srpske)