LinkedIn otpušta skoro 1.000 radnika

0

Mreža za zapošljavanje, LinkedIn, saopštila je danas da će ugasiti oko 960 radnih mjesta, što je oko šest posto njene globalne radne snage, jer pandemija korona virusa nastavlja da utiče na tržište rada, prenosi BBC.

– Mreža za zapošljavanje nije imuna na efekte globalne pandemije – napisao je izvršni direktor Rajan Roslanski u poruci zaposlenima koja je javno objavljena na platformi.

Dodao je da je kompanija “povrijeđena jer će manje kompanija, uključujući i Linkedin, zapošljavati radnike u istoj količini kao i ranije”.

Smanjivanje radnih mjesta vršit će se u odeljenjima za globalnu prodaju i zapošljavanje, a izvršni direktor je rekao da su ovo jedina otpuštanja koja kompanija planira, prenosi Bankar.me.

Roslanski je rekao da su zaposleni u Irskoj, Velikoj Britaniji i Australiji već započeli konsultacije o potencijalnom uticaju pandemije na njihov posao, a osoblje u drugim djelovima svijeta saznat će za uticaj tokom narednih dana i mjeseci.

Dodao je da će LinkedIn investirati u druge sfere poslovanja što bi rezultiralo otvaranjem novih radnih mjesta, a firma će “raditi sa zaposlenima pod uticajem ovog saopštenja kako bi istražila nove mogućnosti”.

LinkedIn koji je u vlasništvu Microsofta ima kancelarije u više od 30 gradova širom svijeta i zapošljava 16.000 ljudi.

Firmu, koja je sa sjedištem u Kaliforniji, poslodavci koriste kako bi pronašli odgovarajuće kandidate za posao, a zaposleni za traženje novih poslova.