Limometal povećava proizvodnju, uskoro ponovo na tržištu Crne Gore

0

Rijetke su firme u Krajini koje se i pored problema sa koronavirusom mogu pohvaliti uspjesima u 2020. i 2021. godini.

Ipak, kompanija Limometal d.o.o., koja je jedan od lidera na Balkanu u sektoru proizvodnje i prodaje krovno-fasadnih profilisanih limova, iz godine u godinu raste i širi svoje tržište.

Ova firma izrasla je iz samostalne radnje “Limarija Mulalić” koja izuzetno uspješno posluje od 1977. godine.

Od svog osnivanja, preduzeće je vođeno strategijom permanentnog ulaganja u vlastiti razvoj, kako bi se obezbijedila kompletna ponuda u njegovoj djelatnosti. Zahvaljujući tome su otvorili vrata svjetskog tržišta.

– Trenutno plasiramo naše proizvode na tržišta Austrije, Njemačke, Slovenije, Hrvatske i Srbije. U pregovorima smo da ponovo uspostavimo izvoz u Crnu Goru, ali i još nekoliko zemalja. Plan povećanja izvoza shodno našem novom konceptu je 10-15 % u odnosu na 2019. godinu.

Prepoznatljivost Limometala su u prvom redu profilirani trapezni limovi ( TR 15 – atlantic, TR 40 – river, TR 55 – pacifik ), limena lamperija RIO, dampa, falcani pokrivni lim (dupli falc), crijep ploča (biber, segment, una ), samouklapajući lim falco… Proizvodimo i svu prateću limenu galanteriju za opremanje kompletnog krova, kao što su sistem odvodnje oborinskih voda, snjegobrani za crijep (Bramac, Biber, Tondach Landdach , Oktavijan, Cezar/ Constant plus, Dioklecijan, Glinex, Valens , Jungmeier mondo, Creaton Rapido), kopče za sljemenjak ( Creaton, Jungmeier, Tondach, Bramac) – kaže direktor Limometala Mensur Mulalić.