Pokrivaju “Robote”, rade i u Iraku

0

Firma Limometal iz Cazina je jedan od lidera na Balkanu u sektoru proizvodnje i prodaje krovno-fasadnih profilisanih limova, pokazuju i rezultati koje bilježe u 2019. godini.

Prepoznale su to i druge kompanije u Bosni i Hercegovini sa kojima je ova firma potpisala ugovore o saradnji.

– Potpisali smo novi ugovor sa lancem trgovačkih centara “Robot” koji se širi po cijelom teritoriju BiH. Tako ćemo učestvovati u izgradnji njihovih novih objekata u Doboju, Derventi i Sarajevu – kazao je direktor firme Mensur Mulalić.

Osim toga Limometal je potpisao ugovore i za Dom zdravlja u Bosanskoj Krupi, firmu Kabine u Bosanskoj Krupi, Muzičku i Elektrotehničko-drvoprerađivačku školu u Bihaću, te stambenu zgradu “Beganović” u Cazinu.

Zadovoljan kupac najvažniji

Kako navodi Mulalić, glavni cilj poslovanja ove upješne firme jeste da krajnji kupac bude najzadovoljniji, jer zadovoljan kupac će se uvijek vratiti.

– Na ovaj način gradi se krug povjerenja i mogućnost za međusobno korisnu saradnju. Ovu ideju poslovanja gledamo kao jednu od naših najvećih prednosti. Naši kupci znaju da Limometal d.o.o posluje po međunarodnom standardu kvalitete ISO 9001, za koji smo certificirani od strane međunarodne organizacije BVQI sa sjedištem u Londonu – kazao je Mulalić.

Inače, ova cazinska kompanija može se pohvaliti bogatim portfoliom.

Međunarodno poslovanje

Njihovi proizvodi koriste se u zemljama Bliskog Istoka, SAD-a, Južne Koreje i drugih.

Zahvaljujući CE certifikatu proizvodnje prema svjetskim standardnima, omogućeno im je međunarodno poslovanje. Dugoročne i kratkoročne saradnje uspostavili su sa firmama širom svijeta, poput Ecosystem Haus iz Južne Koreje, Keep Company iz Iraka, REMS Immobilien iz Njemačke, A-Group Austrija i druge.

Izložbeni salon i prodaju imaju u Cazinu.