Limometal iz Cazina se okrenuo domaćem i regionalnom tržištu, sve više izvozi u Srbiju

0

Usljed pandemije koronavirusa otežan je transport roba i ljudi, tako da se mnoge firme koje se bave proizvodnjom sve više fokusiraju na domaća i na tržišta u zemljama u okruženju.

To su shvatili i u firmi Limometal koja je povećala broj poslovnih partnera u Bosni i Hercegovini, ali i Hrvatskoj i Srbiji.

– Moramo se prilagoditi novim uslovima rada i poslovanja. Koronavirus nas je mnogo naučio i sada smo još jači i spremniji za drugačiji način rada i poslovanja. Velikim trudom i stalnim zalaganjem zaposlenika firme i u ova teška vremena održali smo proizvodni pogon na zavidnom nivou, a time i podigli kvalitet svojih usluga – kaže direktor Limometala Mensur Mulalić.

Njihovi proizvodi su se koristili širom svijeta, od cijele Evrope, Bliskog Istoka, SAD-a, Južne Koreje…

– Sada je većina isporuka za zemlje izvan regiona obustavljena ili se radi vrlo malo, tako da smo se morali preorijentisati. Potpisali smo dva nova ugovora sa firmama iz Novog Sada i tako pokrili taj dio Srbije, ali i dio Mađarske i Rumunije, pošto ove firme dosta rade u tim zemljama. Drago nam je da u realizaciju ide novi ugovor sa Njemačkom na kojem smo dugo radili. Uspjeli smo našim proizvodima zadovoljiti probirljive Njemce i uskoro bi preko Hrvatske trebali realizirati prvu isporuku – ističe Mulalić.