Lidl ulaže 15 milijardi funti u Veliku Britaniju

0

Njemački maloprodajni diskontni lanac Lidl planira u sklopu širenja poslovanja u Velikoj Britaniji u tamošnje dobavljače u idućih pet godina investirati 15 milijardi britanskih funti, objavila je ta kompanija.

Iz Lidla su poručili da planiraju uvesti ugovore na duži rok kako bi “omogućili dodatnu stabilnost” dobavljačima i pružili im “potrebnu podršku i kapacitete za ulaganje i rast njihova poslovanja”.

“Kako naše poslovanje nastavlja rasti, ključno je da naši dobavljači ostanu u središtu naših planova za rast te se stoga obavezujemo u njih investirati najmanje 15 milijardi funti u idućih pet godina”, rekao je Ryan McDonnell, glavni komercijalni direktor Lidla za Britaniju.

Lidl je u Britaniji već četvrt stoljeća

“Naše je poslovanje dobro koliko je dobro poslovanje naših dobavljača, tako da su naša ulaganja i obveze ključni kako bismo zajamčili da oni mogu investirati i s nama se širiti”, rekao je McDonnell.

Iz Lidla, koji u Britaniji posluje već 25 godina, poručili su da sada drže 6-postotni udio na tržištu te da “nastavljaju sa svojim ambicioznim planovima za širenje”, uključujući zacrtano otvaranje do 60 novih prodajnih mjesta u Britaniji u ovoj godini.

U junu je ova kompanijanajavila da planira utrošiti oko 500 miliona funti za otvaranje novih trgovina širom Londona u sljedećih pet godina.

Lidl, koji je u vlasništvu njemačke maloprodajne grupe Schwarz, u Britaniji zapošljava više od 23.000 zaposlenika u svojih 770 trgovina i 13 distributivnih centara.

Hina